fredag 31 december 2010

Gott nytt år!

Nu skålas det snart i bubbel på en balkong med utsikt över alla fyrverkerier i hela Nora!

Jag har spelat spel och stickat i flera dagar men haft väldigt lite tid till att sitta vid datorn i lugn och ro. När jag är hemma i vättehålan igen ska det bli en årssammanfattning och årets sista FO:n ska bloggas.

Men nu är det bubbel!

Gott nytt år!!!

Edit: Nu har vi skålat och så här såg fyrverkerierna ut:





måndag 27 december 2010

Livstecken

Jag försöker landa efter en underbar julhelg, men jag känner att jag inte riktigt hinner med. Tiden räcker inte till allt jag vill och då prioriterar jag annat än bloggen.

Men jag lever och mår oförskämt bra - det är ju alltid nåt. En stor börda har lyfts från mina axlar och livet är lite ljusare än innan julafton.

Jag stickar på min Sarek-kofta men mest på en barnvagnsfilt i flätstickning till fadderbarnet.

Shalom väntar på att bli blockad (fortfarande) och Rymdsnigeln vill bli fotad. Var sak har sin tid och just nu är det studier, stickning och att umgås med vänner som prioriteras.

På återseende inom kort

torsdag 23 december 2010

Julpackning och rymdsnigel

Snart ska det firas jul med familjerna. Ganska traditionsbundna jular fast helt olika.
Sambons familj äter julbord tidigt medan min familj äter julbord sent. Ett strålande arrangemang eftersom Sambon och jag då hinner fira ordentligt med båda familjerna.

Igår hann jag färdigt med den sista julklappen, bilder kommer när paketen är öppnade. Dags att fundera på vilka stickningar som ska följa med i julhelgen. Rick´s bane är självskriven, om Sarekgarnet jag beställde igår hinner fram under dagen får Sarek-koftan följa med annars blir det nog Chevaliermittens eller den lilla koftan som får påbörjas. Apropå beställningen av Sarek: jag sprang först runt på stans två garnbutiker men ingen hade Sarek kvar i sortimentet. Hemma vid datorn hamnade jag efter en snabb googlesökning hos Torgstenen. Vilken lycka! Sarek som till och med är från samma parti som det jag redan hade fanns inne för endast 28kr per nystan. Jag klickade hem så det med säkerhet ska räcka och bli över och på kvällen kom ett mail om att min beställning hade skickats - det är bra service det!

Nu när Sambon kommer att vara hemma med mig även under dygnets ljusa timmar ska jag försöka få skapliga bilder på Rymdsnigeln.Så här ser den ut liggandes platt på golvet:

Med blixt ser man åsarna bättre...

men utan blixt ser färgen mer korrekt ut.

tisdag 21 december 2010

Sjal till A

A´s Annis

Min vän A fyllde år igår och vad passade då bättre än en Annis?

Ett tips när man ger bort egna alster är att alltid skicka med
garnbanderollen så mottagaren enkelt kan se tvättråden.

Mönster: Annis av Susanna IC. Ett tämligen enkelt mönster som resulterade i en liten men ändå lagom stor sjal. Nästa gång ska jag nog försöka mig på Susilulls ändringar samt eventuellt byta muscherna mot pärlor.

Blockningsmattorna är förvisso praktiska
men inte är de någon fotogenisk bakgrund direkt.

Garn: Drops alpaca i färgnr3969. Jag hade ett nystan och en slatt i gömmorna, så när garnet tog slut letade jag på min nästan oanvända slipover och repade utan att tveka upp den. Jag gillar att sticka i alpaca, det är mjukt och glider lätt på trästickorna, slutprodukten blir en riktig lättviktare men ändå värmande.

Namnlapparna jag fick av Bror och Malin är rysligt fina!

Stickor: 5mm knitpro rosewood, förälskelsen har inte lagt sig än. Stickorna är lena, utan flisor och med perfekta spetsar. Slangarna är något hårda men det kan jag ha överseende med.

Det där med att fota sig själv i badrumsspegeln var nog inte riktigt min grej,
kanske skulle jag ha torkat bort alla  tandkrämsfläckar först...

Stickupplevelse överlag: En trevlig stickning som var perfekt att varva med andra stickningar. Muscherna är ganska tråkiga att sticka måste jag erkänna. Jag fuskar visserligen genom att använda en virknål när alla maskor ska stickas tillsammans men blir resultatet bra är jag inte den som är den.

Är du beredd med näven A? 

söndag 19 december 2010

Kyligt läge

Igår var det midvintergästabud med föreningen. Massor av god mat, trevliga medlemmar, prat och sång. När vi promenerade hem mitt i natten njöt Sambon och jag av snön, diskuterade växthuseffekten och bytte vinterminnen med varandra.

När jag kröp ner i sängen var det med ett förskräckt "Iiiiiiiiiih!".


13,5 grader bäddar inte för varma lakan...
Och ja, det blev kanske aningens sent den kvällen, eller tidigt i morse kanske man ska säga. Tur att vi inte är ute på galej varje helg för idag har vi inte varit till mycket nytta.

torsdag 16 december 2010

Det är inte klokt!

Idag var det en sån där nöjsam dag att hämta posten på. Ett tjockt kuvert som tydde på någon form av julkort såg mycket spännande ut. Kan det vara ett julkort med en "året-som-gått-berättelse" från någon jag inte träffat på länge? Är det en julhälsning och bilder från någon sammankomst?

Jag hade kunnat fortsätta gissa i veckor utan att pricka rätt.

En julhälsning till mig och Sambon tillsammans med ett tack för sommarens sömnadshjälp. Till tacket hörde även ett presentkort på stadens bästa garn (och tyg) affär! Det är ju inte klokt! Jag sa ju att jag inte behövde få något för hjälpen, jag bistod ju bara med mönster och kunskap, sömnaden stod du för själv. Tack snälla rara S!

Försedd med inte mindre än två presentkort att förlusta mig för tänker jag på tisdag efter sista skolaktiviteten befinna mig på Trend tyg och garn för att "stasha upp" inför julhelgen. Gissa om en lycklig Heldri kommer att vara som...som...som en garngalning i en garnbutik! Ett barn på julafton eller detsamma i en godisaffär kommer att framstå som en glädjelös händelse i jämförelse.

tisdag 14 december 2010

Glädje

Vissa dagar när postboxen ska tömmas är det mest pest och pina, eller räkningar som det också heter. Lite direktreklam och en och annan tidning. Andra dagar är det en fröjd när luckan öppnas och innehållet avslöjas. Idag låg en stor påse med garn från Cinas garn och väntade på mig. Tyvärr är inte ett enda nystan till mig men de var fina att klämma lite på innan de ska packas om för att skickas till hemlisen.

Dessutom fanns ett stort vitt kuvert adresserat till både mig och Sambon. "Ett litet julkort...eller nåt" var det enda som stod på baksidan och jag kunde inte riktigt placera handstilen. Eftersom jag inte kan hejda mig när det gäller såna här saker slet jag upp kuvertet innan Sambon kommit hem.


Och alldeles varm om hjärtat och lite fuktig i ögat blev jag! Finaste, underbara, älskade vätten vill ta med mig och Sambon på resa i maj nästa år. Vätten vill fira sin stora födelsedag tillsammans med oss, med vandring och övernattning under stjärnorna. Vackra vyer utlovas och sällskapet blir garanterat trevligt! Åh, vilken underbar idé av söta vätten. Tänk att få tre hela dagar att bara umgås, upptäcka naturen och snacka skit i ett sånt formidabelt sällskap. Jag får "killidillfrossa och akut varsel i benstommen" bara jag tänker på det!

Skulle välstånd räknas i form av fantastiska vänner är jag så oförskämt förmögen att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

måndag 13 december 2010

Tack Hemlisen!

Bättre sent än aldrig kommer här ett tack till min Hemlis för det fina november-paketet.

Det hade inte blivit andra advent än, köksbordet var uppsnoffsat, pepparkaksburken välfylld, clementinerna äntligen söta och snigelstickningen hade kommit halvvägs ungefär. Då trillade en ny avi in i min postbox.

I nedre vänstra hörnet ligger min Rymdsnigel och poserar.
Det garnet kom i första hemlispaketet och håller nu på att bli en mössa av snigelmodell.
Mer info kommer när den är färdig.
Jag drog på mig varma kläder och trotsade kylan och mörkret för att gå till nya postutlämningen. I stället för att ta ungefär en minut till kvarterskiosken tar det nu tjugo minuter till närmsta Ica och sedan tillbaka. Men det var det värt!


Fyra nystan återvunnen pet-flaska (LOL från Marks och Kattens). Akryl/polyester är kanske inte det mest förekommande garnet här hemma, men med tanke på Sambons cola-konsumtion är det helt klart underhållande med ett garn gjort av pet-flaskor. Jag funderar på om jag ska försöka mig på att virka ett par vantar till han som druckit ur flaskorna...

freedom Gorgeous är 75% bambu, 25 % nylon från Twilleys of Stamford. Väldigt mjukt och glansigt garn som ska bli roligt att testa. Bambu har jag ju varit sugen på länge att sticka i men aldrig kommit mig för att köpa. Finns det några förslag på vad jag kan sticka av mina fyra nystan?

Ansiktsmasken som "ger huden en mjuk, fräsch, och ung känsla" kan jag behöva nu när jag inte längre är 20+. Jag tror bestämt att det blir en liten spa-kväll här hemma på torsdag. Sambon ska på julbord och jag ska gymma med A. En varm dusch, fotbad och ansiktsmask låter som en bra plan, tycker jag!

Tack igen finaste hemlisen! Jag har fortfarande inte en gissning på vem du kan vara...

onsdag 1 december 2010

1 december

och då passar jag på att räcka upp handen hos Par i stickor som har julklappsutdelning, give away. Ett hemligt paket är jag således med och tävlar om. Kanske ska du göra det samma?


Förresten, tror ni att man vågar tro på en vit jul i år också? Med 23 dagar kvar, skapligt med snö och mycket kyla så hoppas jag i alla fall det.