fredag 25 februari 2011

Jag hjärta Loppis

Förra helgens fynd:









Undrar om bokhyllorna jag inte köpte finns kvar imorn...

onsdag 23 februari 2011

På stickorna och däromkring

Vi börjar väl med det viktigaste eller hur?! Barnvagnsfilten!


Bården är nu färdigstickad och väntar på att sys ihop med resten av filten. När det mastodont arbetet (vi vet ju alla hur förtjust jag är i montering...) är färdigt är det bara två små djurhuvuden som ska stickas sen är den färdig! Det borde jag väl kunna klara innan den 6:e mars då parveln har dopdag?

Nu när filten är så nära att vara färdig passade jag på att börja om på Hattúrs halsduk. Tanken var ju egentligen att jag skulle skuggsticka den men jag insåg att det kanske var lite väl att testa en ny teknik och samtidigt skapa mönstret själv. Därför har jag gått över till något jag vet att jag kan: dubbelstickning.


Vilken fröjd det var att få sticka med KnitPro's rosenträ stickor i storlek 3,5 mm! De är så lena och behagliga att sticka med och dessutom alldeles perfekt spetsiga. Nagano från Gjestal är lite strävt ulligt men kan nog bli mjukare efter en handtvätt. Halsduken kan nog bli riktigt bra, den kommer att behöva blockas för att alla maskor ska ligga snyggt men då får den ju lite mer längd samtidigt och det vet jag att Hattúr uppskattar. Något Hattúr dock inte uppskattar är att kallas för Hattúr, men det får han finna sig i, i alla fall här på bloggen.

För att ha en enkel, koncentrationsfri tv-stickning som dessutom är liten och behändig att ta med startade jag denna:


FOMEE (friend of my enemy´s enemy) är handlovar i stil med great weekend mitts . Eftersom jag stickar upp resterna av Rick´s bane kommer de att matcha varandra alldeles perfekt. Vem vet kanske lyckas jag fånga banemannen på bild i helgen så det kan bli en FO-bloggning inom kort...

måndag 21 februari 2011

Snart tillbaka

Snart har jag kommit ikapp. Jag börjar så sakteliga sova bättre och idag "skolkade" jag med sovmorgon ända till  ett på eftermiddagen. Så länge har jag väl inte sovit på länge! Imorgon ska jobba med uppsatsen igen men jag tänkte även passa på att fota lite pågående projekt och roliga inköp så jag har lite att blogga om i veckan.

Nu tänkte vi titta på terminator 2 och sedan sova.

På återseende

tisdag 15 februari 2011

Ni får ursäkta

att det är lite tyst här just nu, men jag är så fruktansvärt trött. Min första tanke när jag vaknar på morgonen är om det inte kväll snart så jag får gå och lägga mig igen.


Det känns inte riktigt på topp helt enkelt...

torsdag 10 februari 2011

Sneak peek

Jag håller er som sagt var på halster gällande runraden på Fadderbarnets fantastiska filt men en liten tjuvkik av filten i blockat tillstånd ska ni ändå få. (Tittar man noga ser man nederdelen av runorna)

Eftersom filten är blöt ser den mörkare ut än den egentligen är...
Storlek inklusive bård ser ut att kunna bli 115 x 93 cm, stor men inte gigantisk. Fördelen med att blocka mittpartiet redan nu är att det blir så mycket enklare att veta hur långt jag ska sticka mellan hörnen på bården. Dessutom kan jag släppa min oro över att filten skulle bli väldigt avlång. Nu försöker jag skynda på lite med stickandet av bården för jag vill så himla gärna se det färdiga resultatet snart, snart, snart. Men inte ikväll, för ikväll ska jag sy på min senaste klänning...

Uppdatering: Nej, det blir visst ingen sömnad ikväll. Den enkla lösningen för att fixa till passformen på det jag sydde i söndags innefattade en Sambo och han kände sig alltför stressad. Den lite mer omständliga lösningen innefattar en hel del sprättande och omritande av mönster. Klok som jag stundtals är inser jag att det senare varianten helt klart kommer att ge ett bättre resultat, vilket tyget förtjänar. Jag har inte en snöbolls chans i helvetet att hinna färdigt med allt sprättande, ritande och syende innan lördag så varför stressa? Ikväll får det bli bårdstickning framför Antikrundan.

onsdag 9 februari 2011

Baloo har fel!




Man ska inte alls dra in klorna så fort man ska ta sig en fin apelsin! 

Jag anser att det är enormt viktigt att kunna roa sig i det lilla, njuta av vardagen och ta tillvara på tillfället. Därför skalar jag inte mina apelsiner som andra. Oftast trycker jag in tumnageln en bit och vrider på apelsinen, proceduren upprepas tills ett vackert prickigt mönster har uppstått. Jag betraktar mitt verk en stund innan jag sliter av resterande skal och kan njuta av min apelsin.

Idag kände jag att det behövdes något litet extra utöver det vanliga för att liva upp tillvaron...


 

Om jag får säga det själv så kom jag ovanligt väl överens med min kamera idag...

tisdag 8 februari 2011

Dagens boktips


Dagens boktips är en av de bästa böckerna jag läst på länge faktiskt: Under the Dome av Stephen King. Skam att säga har jag inte läst något av Kings tidigare verk så jag har inget att jämföra med men jag älskar många av filmatiseringarna av hans böcker, The Stand [Pestens tid] och Shawshank redemption [Nyckeln till frihet] för att nämna några. 

Citaten från tidigare recensioner på baksidan av boken skriver saker som "the pedal to the metal", "from one cliffhanger to the next", "energetic" och "addictive". Skoja inte att det stämmer! 

I korta drag handlar boken om  att en mystisk dom/kupol plötsligt omsluter det lilla samhället Chester´s Mill. Och med plötsligt menar jag smärtsamt omedelbart, brutalt utan förvarning; flygplan kraschar in i den genomskinliga barriären, armar kapas, ett murmeldjur klyvs i två och så vidare. Sedan brakar helvetet lös. 

"Ondingen" styr stadens ledning och polisen som marionettdockor, extra poliser i form av buffliga highschool/college killar tillsätts för att "hålla ordning" på allmänheten och de goda baktalas för fulla muggar. Befolkningen sätter sin tilltro till tveksamma ledare, paniken och hjälplösheten sprider sig som en löpeld och förnuftet tycks ha flugit sin kos. Inom tre dagar från domens uppkomst har fyra mord begåtts, det har varit upplopp i mataffären och stans ende läkare har dött.  När jag hade läst en dryg fjärdedel av bokens 877 sidor mådde jag nästan dåligt av tanken på hur mycket mer allt skulle hinna skita sig för de goda karaktärerna innan historien nått sitt slut. Det är nagelbitande spänning från första sidan till.. ja, nu har jag ju inte läst ut boken än men jag tror inte att den blir sämre.


söndag 6 februari 2011

126-14

Virkade ballerinatofflor


Mönster: Drops design nr 126-14

Garn: Enligt mönstret skulle det vara Drops delight och Kid-Silk, men jag hade bara Delight hemma så det fick gå med bara en tråd.




Virknål: Perl-Inox 3,5 mm

Virkupplevelse överlag: Härligt snabbt projekt. Jag virkar så sällan att jag hinner glömma bort hur roligt det faktiskt är. Jag hinner även glömma bort i genom vilken båge jag ska virka smygmaskorna och därmed blev toffla nummer två klart mycket bättre än den första. Jag har garn kvar så det är ju inte omöjligt att jag virkar ett par till och då kanske använder 3mm nål i stället för bättre passform.
Knapparna är köpta i en hel burk med olika osorterade knappar på second hand  i Nora när vi gästade Å och Retro en vecka i somras. De passade oförskämt bra.


fredag 4 februari 2011

Vilken briljant idé!




Ett nytt mönster varje månad borde kunna trigga igång min kreativitet tillräckligt för att minska lite på garnförrådet. Att kunna bestämma projektet själv är lysande, bara att provsticka mönstret och sen bestämma vad det ska bli beroende på vilken mängd garn som finns hemma. Och tänk så spännande att se vad alla andra har valt att göra med mönstret!

torsdag 3 februari 2011

Enhörning

Mitt första stickade hörn


Flätstickning är magiskt!

onsdag 2 februari 2011

Dags att fira?!

Enligt vad jag har hört kommer det inte att vara någon tenta på den sista kursen på min utbildning, alltså var tentan jag hade i Beskattningsrätt II den sista jag skrev. Det gäller ju att sluta på topp så varför inte plocka hem ett VG?

Ja, varför inte?


tisdag 1 februari 2011

Galna eller?

Förra helgen sydda jag kuddfodral till de två gigantiska kuddarna vi har i vardagsrummet. Tyget har legat och gonat till sig i gömmorna något år eller så och varken jag eller Sambon kom ihåg att vi hade köpt så mycket tyg. Det kommer gott och väl att räcka till gardiner till vardagsrums fönsterna.

Vi har väldigt lika smak när det gäller inredning och tyckte båda att det inte skulle vara bara rakt fållade gardinkappor. Antingen formade på något vis eller med en frans kom vi fram till. Igår gav vi oss ut på jakt efter inspiration. Tygbutikerna hade inte rätt färg kombinerat med rätt längd på frans och det goda humöret sjönk. Sen hittade vi FRANSEN på panduro. Med hjälp av ett bildredigeringsprogram kan jag visa er hur det skulle kunna se ut om vi bestämmer oss för att köpa Fransen med stort F.

Mönstret på tyget är egentligen ganska mycket
större i förhållande till fransen, svårt att få proportionerna rätt...
Ja, vad säger ni? Är Sambon och jag galna eller kan vår gardin idé funka?

Lite stickat och virkat

Jag stickar vidare på barnvagnsfilten och har kommit en bit på bården.
 Många flätor blir det...
 
Eftersom jag bävar för att sy fast bården längsmed hela filten tror jag att jag har kommit på den ultimata lösningen: sy fast medan jag stickar. På så vis kan jag sy fast en bit, sticka lite till, sy fast igen och så vidare. Samtidigt blir det väldigt mycket varm filt i knät medan jag stickar. Jag får nog fundera vidare på det här. Hur skulle du ha gjort?

För att inte få en överdos av all härlig flätstickning plockade jag i söndags upp virknålen för att virka tofflor.


Snabbt och lätt - jag hade glömt hur roligt det kan vara att virka! Den tofflan som virkades sist blev helt klart bättre än den första. Mer bilder (med mer passande strumpbyxor på) och info kommer i ett eget inlägg. Årets första FO måste ju bloggas ordentligt!