söndag 8 juli 2012

Godaste kladdkakan!

Improviserade ihop en kladdkaka idag och sweet lord så god den blev! Så här gör ni den:

4 1/2 dl socker
1 1/2 msk vaniljsocker
1 dl kakao
1 tsk chilipulver
2 1/4 dl mjöl
3 ägg
1/2 dl kaffelikör
1/4 dl mörk rom
1 tsk hallonsirap*
150g smält smör

Blanda de torra ingredienserna väl, rör ner äggen, likör, rom och hallonsirap. Häll sist i det smälta smöret och rör om ordentligt till en slät smet.

Smörj en pajform och bröa med mannagryn. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, 175 grader i ca 30 minuter, stäng av och låt stå på eftervärme i 5-10 minuter till.

Servera gärna med vaniljglass och ringla över lite hallonsirap.




*Hallonsirap finns bland de polska specialiteterna i vissa matbutiker.

Inga kommentarer: