fredag 15 maj 2015

Handlovarnas lovsång

Jag stickar handlov efter handlov! När ett par är avmaskat påbörjar jag nästa innan jag ens hunnit fästa trådarna. Det finns så många fina mönster att inspireras av och jag tycker att handlovar är ett underbart plagg. Dessa har stickats sedan barnet blev fött i slutet av januari.


Först ut var dessa som i princip är stickade efter Susies Reading mitts.
Istället för att behöva sy ihop uddspetsen i båda muddarna la jag upp med en provisional cast on på två rundstickor och kunde smidigt sticka ihop den första mudden. Maskantalet är improviserat utifrån garnet (Malabrigosock, ivy), Stickan (addi sockrocket stl 3,25) och storleken på mina händer. Bra blev det och jag har redan börjat tova ihop handflatorna genom att använda dem när jag skjuter vagnen på promenader.

Det blev lite rester kvar av Malabrigosockgarnet så jag började ett par nya handlovar med en enkel mönsterbård.
Tyvärr tog garnet slut och resterna jag hade från ett annat nystan i samma färgställning skilde sig en del. Visst hade jag kunnat repa upp och sticka vartannat varv från resp. nystan men... Det är fint så här med tycker jag.

Manos del Uruguay silkfino har jag för mig att det här är. Jag vet i alla fall med bestämdhet att det köptes på Yllotyll vid förra sommarens utflykt till Uppsala.
Färgen är alldeles underbar och garnet är mjukt och gosigt. Jag påbörjade en fläta ur Vikingamönster i stickat av Elsebet Lavold och insåg snart att det ju var ett par Stulpen jag höll på att sticka!

Det blev några små rester kvar när Stulpen var färdiga så jag plockade omedelbums upp till ett par Owlings.
När jag fotade hade jag precis plockat upp för tummarna och nu är de färdiga. 

Dags att börja på nästa par! Den här gången blir det ett par med fjärilar från Bonniers stora bok om stickning. 
Jag har nu börjat provsticka för att se hur många maskor jag behöver och för att se om det blir bra öht.
Inga kommentarer: