onsdag 14 december 2011

Knähöga strumpor

Mammas födelsedagsstrumpor





Mönster: Spetsmönstret kommer från drops 112-7. Jag struntade dock i att följa resten av mönstret och stickade istället från tån och uppåt med Magic loop. Istickshälar fick det också bli. Volangen improviserade jag lite på känn och det gick ju bra. I resåren som är alldeles nedanför volangen gjorde jag även ett hålvarv för att kunna dra igenom ett sidenband och vara säker på att strumporna kommer att sitta kvar. 

Garn: Drops Fabel 75% superwash ull, 25% polyamid. Färgnr 200. Det gick åt 2 nystan och en slatt, lite drygt 100 gram alltså. Det var mitt första möte med Fabel och jag tycker det var helt ok att sticka i. Inte exalterande men heller inte avskräckande. Nu återstår att se hur de håller för tvätt och slitage.

Stickor: Addi lace 2,5 mm, en lång rundsticka så jag kunde sticka båda strumporna samtidigt. Jag behöver aldrig oroa mig för att lida av second sock syndrome!

Stickupplevelse överlag: Strumpor är ju på något vis alltid strumpor. Det är en behaglig stickning som ibland kan bli lite långtråkig, särskilt när det ska bli knähöga strumpor. Spetsmönstret gjorde det hela lite mer intressant, jag glömde med jämna mellan rum bort ifall det skulle vara två räta tillsammans och sen en överdragshoptagning eller om ordningen var den omvända.  

Förhoppningsvis kommer jag att kunna komplettera inlägget med bilder på när strumporna används, men det blir inte innan jul i alla fall. 


2 kommentarer:

Hedvig sa...

Vilka underbara strumpor! Bandet var ju verkligen pricken över i. Skulle vara kul att se hur de ser ut på. :)

Och verkligen nålbundna framsteg! Oerhört imponerande. Har aldrig provat nålbinding, och tycker det verkar allmänt helt omöjligt. ;)

Lilli sa...

Jättefina strumpor! Och så långa! Förstår att det tar tid att göra :)