tisdag 24 januari 2012

Virkar in pärlor

Ja, när jag virkar in pärlor går det inte fort framåt med stickningen. Jag kan dock trösta mig med att det skulle vara ännu mer saktfärdigt om jag stickat muscher.

Apropå ingenting, tittade ni på den nya serien på svt "Äkta människor"? Jag såg första avsnittet i natt på svt play (svårt att sova) och tyckte den verkar riktigt lovande. Visst, ibland var dialogen inte helt övertygande levererad men överlag kändes den sevärd.

4 kommentarer:

Hedvig sa...

Oh, spännande! Har alrdig gjort något med pärlor. Ser så rysligt svårt ut... :)

Heldri sa...

Det är faktiskt inte det minsta svårt, det tar bara tid. Hitta en virknål som passar i pärlornas hål. När du kommer till maskan där du vill ha en pärla är det i princip fyra moment som ska klaras av:
1. plocka upp en pärla på virknålen
2. Ta tag om maskan med virknålskroken och lyft av den från stickan (men utan att tappa taget med virknålen)
3. Peta av maskan från virknålen och ner över maskan
4. Sätt tillbaka maskan på vänster sticka och sticka vidare som vanligt.

Jag har för mig att jag någonstans har sett en bra beskrivning bild för bild men jag minns inte var.

Juliusdotter sa...

Har du provat att trä pärlorna på tråden och sticka in dem direkt? Har själv inte provat någon av teknikerna men en bekant föredrar klart att trä dem på tråden än att virka in dem.

Heldri sa...

Trär man upp dem innan måste man dels se till att verkligen räkna rätt så det inte blir för få pärlor och dels måste man hela tiden skjuta fram pärlorna allt eftersom man stickar. Jag tycker att det sliter för mycket på garnet, särskilt nu när jag stickar i ett ganska tunnt entrådigt ullgarn. Men det är ju tur att det finns flera tekniker när vi alla är olika :)