lördag 15 september 2012

Utflykt

Idag for vi ut i skogen för att njuta av det fantastiskt fina höstvädret. Klarblå himmel, strålande sol och kall, klar luft. Vi letar lämplig plats för mig att fira min födelsedag på i oktober men än så länge har vi inte hittat rätt. Däremot besökte vi en väldigt vacker del av bergslagsleden, naturreservatet Vargkitteln.

Stigen snirklar sig fram bredvid en bäck, det är fullt av mossa,stenar och lämningar efter istiden.



Bäcken är stundtals nästintill stillastående för att sedan forsa fram med vackra små fall.




Huvudmålet (utöver kalasplatsletandet) blev som sagt Vargkitteln som är en jättegryta. Den påminner oss om den isälv som forsat fram genom området då inlandsisen smälte för ca 10000 år sedan. Älven satte fart på stora stenar som i sin tur borrade sig ner i berggrunden. Resultatet är storslaget!





Vi planerar att besöka Vargkitteln (och Trolldalen) fler gånger; vintertid när snön och isen har lagt sig är det säkert svårare att ta sig fram men troligen vackert, tidigt på våren när isen snön smälter kommer det nog forsa i bäcken så det står härliga till, när blåsipporna står i backen är det nog sagolikt i skogen.

5 kommentarer:

Malon sa...

Det var en fin tur!

Hedvig sa...

Låter som ett riktigt coolt ställe! :)

disa sa...

Tänk så mycket vacker natur sverige faktiskt har!! Ser ut som en trevlig tur nio hade. =)

Heldri sa...

Det var verkligen underbart, bilderna kan inte ens komma i närheten! Jag är så glad att vi äntligen börjar komma oss för att upptäcka naturen i närområdet mer än bara för svamp- och bärplockning.

Dea sa...

Mysigt :)