måndag 26 april 2010

Tänka sig

I morse väckte Sambon och jag solen! Kl. 5 klev vi ur sängen och tog en uppfriskande promenad innan jobb och skola.

Än har det inte blivit någon tid över för att snygga till de bilder som fotades under helgen och morgondagen bjuder på ännu mindre tid. Men på onsdag ser det ljusare ut, så håll ut en liten stund till - FO-bloggning kommer.

Nu ska jag lägga mig och läsa lite innan väckarklockan väcker mig 05.00 igen.

torsdag 22 april 2010

6666

Blir du besökare nr 6666? Tufft! Ta en skärmdump (print screen) och lämna ett meddelande så jag kan kontakta dig. Kanske något garn ur mitt förråd byter ägare...

Blandat

Usch vad jag ligger efter med FO-bloggningen. Detta väntar på att fotograferas och bloggas: Randiga rocksockor, gräsliga sockor, feather and fan sjalen, Owlings, Porphyria, miniraggisar till Parveln.

Sen kanske ni undrar hur de saker jag stickar på fortskrider. Det skulle jag också vilja visa bilder på men jag är lite dålig på att komma mig för. De färdiga projekten och Sambons tröja skulle jag behöva hans hjälp med att fota för att inte bara få platta "här ligger mina alster rakt upp och ned på golvet"-bilder. Tyvärr har Sambon inte så mycket tid över just nu, när han inte jobbar eller mår dåligt så spelar han olika spel med sina vänner. Det är bara att hålla tummarna för att helgen bjuder på fint väder och fotoinspiration.

Parvelbyxorna är riktigt roliga att sticka. Jag är snart färdig med det ena benet och sen är det bara det andra benet kvar - logiskt eller hur?! Jag konstaterade att det inte skulle fungera att göra short rows på rumpan och samtidigt få med fiskbenet så det kommer jag att få brodera dit i efterhand. Jag tror att det kommer bli riktigt bra.

Medan jag stickar på byxorna fascineras jag över hur idétriggande det kan vara att sticka ett par svart-vit randiga byxor. En kofta till parveln, en kofta till mig, ett par handlovar och ett gäng broderade t-shirtar har tagit form i mitt huvud. Underbara inspiration, sen ska bara allt förverkligas också.

söndag 18 april 2010

Förnuftigt

Jag har haft en alldeles underbar helg! Fredagens konsert med Dream evil var grymt rolig, ljudet var lite blandat men bandet var bra. Det var väldigt mysigt att göra något bara jag och Sambon, det är ju inte så ofta det händer med tanke på att vi tycker väldigt mycket om att umgås med våra vänner. Men i fredags var det alltså bara kärleken och jag och det var förbaskat trevligt.

I lördags hann jag med att sticka ett par timmar hos trevliga Karin på Fröjd Hantverk. Mysig lokal, bra garn och trevliga stickerskor. Jag shoppade ett antal nystan Lanett superwash merinoull från Sandes garn och påbörjade ett par byxor till fadderbarnet. Jag tänkte försöka kombinera de här byxorna med det här mönstret. Kan bli bra, kan bli upprepat man vet aldrig.

På kvällen var det partaj för Hattur. Av oss fick han en present som han fick välja själv:1 av 4 olika handarbetade projekt med tema Cthulu. Det lutar åt att han vill ha en liten amigurami Great Cthulu för att den sydda Shoggoth han fått ett tidigare år inte ska känna sig så ensam. Efter en sen hemkomst sov jag som en stock och hann med en frukost och lite tv-slöande innan A kom och hämtade mig. Parveln dök så fint så på babysimmet, det är inte klokt så duktig han är.

Men nu till det förnuftiga: vi hade ju tänkt försöka se the baseballs i kväll, men jag är för trött. En lugn kväll hemma är nog precis vad jag behöver. Laga lite god mat, läsa en bra bok, dricka ett gott te och se andra filmen i Millenium trilogin som vi spelat in. Det låter som en bra plan!

fredag 16 april 2010

Oförståeligt!

När jag skrev tentan i handelsrätt kändes det som om det skulle krävas en hel del tur för att bli godkänd. Jag brukar "roa" mig med att beräkna mina poäng innan jag lämnar in tentan. Den här gången tyckte jag att mina svar kunde vara värda ungefär 12 poäng vilket tillsammans med mina kreditpoäng inte riktigt skulle räcka för att passera gränsen för godkänt.

Idag kan jag se mitt betyg på skolans sida - VG! Hur sjutton gick det till?

Det blir till att fira lite extra mitt i allt roligt den här helgen! Tjohooooo!

tisdag 13 april 2010

Helglängtan

Bara och tisdag och jag längtar redan till helgen. Det kan ju i och för sig bero på att det inte är en helt vanlig helg som väntar.

På fredag ska vi se (och höra) Dream evil live - tjohoo!

På lördag tänkte jag ta min stickning och titta förbi Fröjd hantverk som jubilerar och firar ny lokal. Sedan är det födelsedagsfirande för Hattúr och sånt är ju alltid trivsamt.

På söndag ska vi försöka komma in på Buddy Holly Bar för att se The Baseballs - alla förköpsbiljetter var slut nästan omgående så vi får väl se hur det går.

Är det då konstigt att jag längtar till helgen?
En av favvo låtarna från en tidigare skiva:


En ballad från senaste skivan:


Och så lite "brylkrämsrock":

söndag 11 april 2010

Dålig bloggerska

jag stickar betydligt mer än vad jag bloggar just nu kan man lugnt påstå. Utan att de ens har hunnit komma med på listan över pågående stickningar här till vänster så har ett par Porphyria (Ravelry) och ett par Owlings (Ravelry) blivit färdiga under veckan. Nu försöker en Shalom (nedladdningsbar pdf finns i högerspalten) stjäla uppmärksamheten från Sambons tröja och jag är ganska lättlurad...Sen var det det där med att fotografera, men nu börjar det ju vara lite ljusare om kvällarna så skam den som ger sig.

Jag börjar bli frisk igen - skönt! Idag var det babysim med Fadderbarnet och A, nästa söndag ska parveln få prova att dyka. Imorn blir det ett försiktigt försök med box igen efter en heldag i skolan.

tisdag 6 april 2010

Med lukt av banan



Min förkylda näsa spelar spratt med mig. Helt utan förklarlig anledning (jag har letat) luktar det banan i vardagsrummet. Skumt!

torsdag 1 april 2010

Wohoo!

Ett experiment har snurrat runt i tvättmaskinen idag och det blev bra. Riktigt bra! Vad det är kan jag inte avslöja riktigt än men det är grönt, ganska luddigt och nålbundet. Synd bara att garnet tog slut lite för tidigt...

Glad påsk förresten!
Långfredagen ska jag först tillbringa riktigt länge i sängen (precis som idag) och sedan ska Bror firas. Jag tror allt att Sambon och jag är tillräckligt friska för det, vi hostar lite men har inte feber eller så.

Ikväll ska jag bara slappa, precis som jag gjort tidigare idag. Skönt!