tisdag 17 maj 2011

Vad gjorde du i helgen?

Tillsammans med Dea och Am hjälpte jag Ejnot att fixa sommarens frisyr med cyberlox.Vi startade med flätorna i lördags runt 11-tiden. 


I luggen gjorde Dea rastaflätor där svart och vitt löshår flätades in för att få lite tjocklek på flätorna. Cyberloxen flätas fast i en tunn hårlock mot hårbotten sedan flätas resten av hårlocken och göms inuti loxen.

Vi flätade och flätade och tramsade, flamsade, sjöng, lyssnade/tittade på Eurovisions festivalen och hejade på Frankrike. Vi pratade Hjälpartroll och nostalgitrippade i 80- och 90-tals musik, diskuterade hur man får eller inte får klä sig och om kompisraggning är okej. Dr. D, Rake och Långeman servade med grillat, dryck och kakbak - väldresserade pöjkar det där.


Som ni kan se har Ejnot väldigt långt hår och dessutom väldigt mycket av det. När klockan närmade sig 03.00 var vi inte färdiga med flätandet men helt färdiga i övrigt. Huvuden, ryggar, ben och armar var helt slut och värkte mer än lovligt. Efter lite välförtjänt vila tog det bara några timmar för Am och mig att fläta färdigt på söndagen. Bilden nedan är från natten till söndagen så allt hår baktill är inte inflätat men ni får en idé om hur resultatet blev i alla fall. Fluffigt och fint!

6 kommentarer:

Dea sa...

Vi är grymt bra! Snyggt vart det. Inte illa för två glada amatörer (och en som gjort sånt förut), eller vad säger du :) Men så är vi ju helt fantastiska!

Heldri sa...

Men eller hur?! Och jag har inte hört nåt om att allt skulle ha ramlat ur än så nåt rätt måste vi ju ha gjort.

Det är inget jag kommer att göra om i brådaste rappet, det är då ett som är säkert...

Dea sa...

Jag håller med dig. Det vart ett riktigt maratonlopp.

disa sa...

Det låter som en väldigt rolig helg!!

Själv hade jag en riktig slöhelg, filmtittande, stickning, en tur till havet och skogs promenader. =)

disa sa...

Bara så du vet, de finaste intensivaste härliga rödfärgerna får man inte med färsk rödskivlig kanelspindling, utan med torkad. De möglar om man skär dem i bitar och torkar dem i rumstemperatur. Och att torka dem i ugnen är uteslutet på grund av lukten (du kommer märka första gången du färgar med dem utomhus) och de får inte torka i solen då försvinner massa färg ur dem. Ett litet råd bara. =)

Dea sa...

Nu har jag beställt svampfärgningsboken :) Är riktigt på gång att testa. Skulle vilja provfärga tyg. Har tänkt färga underklänningar. Vore skoj om det gick med svampar.