torsdag 9 juli 2009

Stickning och "pensionärskollo"

Första provlappen till FLS - masktäthet och knapphålsstorlek testas. I överkant skymtar de knappar jag tänkt använda, inhandlade hos Återbruket på förra årets syfestival. Färgen på garnet är inte riktigt korrekt på bilden (i alla fall inte på min skärm) men jag hittar inte rätt ord för att förklara, vi får se om jag lyckas med färgåtergivelsen senare under stickeriets gång. Just nu varvar jag Laminarian (24 varv kvar) med provstickning av ökningar och jag lutar starkt åt kfb-ökningar (ökning genom att sticka genom både främre och bakre maskbågen) som blir i princip osynliga i rätstickningen.
Gårdagens tur till sommarstugan blev lite kortare än planerat eftersom Farmor inte trivs med att sitta i en av de högsta punkterna på åsen när det åskar. Till råga på allt glömde jag ta med mig kameran men inte sörja vi för det, här kommer en kavalkad av förra veckans pensionärskollo istället:

Farfars ros blommar nu för fulla muggar - det är sommar det!

Smultron på strå - det är sommar det!


Stjärnflocka som ännu inte fått sitt rosa ton - det är sommar det!

En lång väg till sjö och dass - det är sommar det!

Att regnet står som spön i backen är väl någon variant av sommar det också. Synd bara att det har regnat så mycket att jag inte kunnat (läs inte haft lust) cykla till affär för att köpa bärsil och natriumbensonat och därmed heller inte kunnat göra någon rabarbersaft. Men enligt ryktet kommer det en dag även imorgon och då kanske jag orkar skjutsa Sambon till jobbet för att få tillgång till bilen under dagen... Att jag och Långeman bara setts ca 6 timmar hittills den här veckan (och ikväll ska han ut och äta med sitt jobb) är med all säkerhet den avgörande anledningen till oggighet, men imorgon smäller det! Tjohooooooooooooooo!

2 kommentarer:

Malin sa...

Det värsta med stickningen är väl då att man alltid ska förbereda så mycket, testa stickfasthet och annat. Jag är mer för att bara kasta mig in i saker, så får det bli som det blir.

Nån gång nästa vecka ska jag ta mig ner och handla garn och stickor för en boobolero. Jag ska..

Heldri sa...

För mig beror det där lite på vad jag ska sticka. En kofta är jag alltid ganska noggrann med och stickar provlapp för masktäthet. När jag stickar sjalar bryr jag mig mer om hur masktätheten ser ut än exakt hur många maskor per cm det är...

Till hösten, när csn återvänder till mitt konto, ska jag nog köpa några nystan svart bamboo och sticka mig en sjal. Det tror jag att jag "behöver".