lördag 12 juni 2010

Gott!

Rabarber och jordgubbar toppat med lite citron- och limesaft - mumsigt värre.

Kokat och silat blir det ännu godare:
Jag provade att göra marmelad av lite av "fruktmassan" (eller vad det kan tänkas kallas) och det blev riktigt gott det med. Två fula plastflaskor med saft hade redan hamnat i frysen tillsammans med två burkar marmelad när bilden skulle tas.

Här finns receptet.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Låter smarigt värre! Men så fula var inte flaskorna;)

~●Helena Pettersson●~ sa...

Hemmagjord saft är den godaste saften!! :o Har tyvärr ingen här hemma. :/

Du, apropå förra inlägget.
Jag såg nålbundna saker irl idag för första gången (vad jag kan komma ihåg).
Väldigt fint var det och tätt liksom! Så jag är lite nyfiken på hur man gör men jag kan absolut inget om det! Vet inte ens vad man har för nål!?? :o
Ja, känner du för att ha en liten skola sen i sommar så kommer jag läsa. :)

Å sa...

Vad gott det ser ut! Ska ge mig på saft och ev marmelad eller sylt också har jag tänkt. Det är ju så fruktansvärt mumsigt med hemmagjort!

Heldri sa...

Anonym: de gamla drickyoughurt flaskorna jag fryser in saft i är praktiska men inte alls lika fina som glasflaskorna på bilden. Saften är i och för sig god oavsett hur flaskan ser ut :)

Helena-rutan: hemmagjord saft rockar och är faktiskt inte svår alls att göra. Passa på nu när jordgubbarna snart blir billiga att köpa - det tänker jag göra. Jag kommer att lägga ut mer info om nålbindningen när jag väl bestämt mig för hur jag ska utforma min "skola".

Å:Du får smaka ett glas eller två nästa gång du kommer hit! Det är gott och dessutom roligt att vara lite huslig ibland. Synd att jag har så dåligt med förvaring bara...

Pixi sa...

mm gott med rabarber!Sj ska jag göra småpajer som jag fryser in,perfekt till oväntat gästbesök,vispa lite vaniljkräm o voilá ,klart!!=)