tisdag 12 augusti 2008

Medeltidsveckan i Visby 2008

En reseskildring var det ja. Då ska vi se... Mitt-i-natten-resan dit gick bra, både föraren och majoriteten av passagerarna höll sig vakna. Efter att ha väntat på en gräsparkering i en halv evighet fick vi kl. 14.00 tillträde till den lägenhet vi hyrt. "Lägenheten" visade sig vara en halv källare med två rum och kokvrå. Ganska spartanskt, mycket mysigt och väldigt lågt i tak.
Bilden ovan är tagen ur min sambos synfält eller hur man ska säga. Han och Lill-M slog huvudet i taket och rören både en och två gånger under veckan!

Söndagen blev en ganska lugn dag där vi i princip bara såg Improbataljens introduktion och kikade på marknaden.
Självklart hann vi med att se Lokes lilla trailer i Nordergravar.

På måndagen då Lill-M fyllde år tog vi en biltur över ön. Trullhalsar bevistades och jag samlade på mig energi och lugn (de andra tyckte att energin var negativ, men då är jag väl en jävligt negativ filur som nu är fulladdad!). I Katthammarsvik köpte vi rökt fisk som skulle ha avnjutits på Grogarnsberget men på grund av regn blev det en lunch med fika på Idas Kak och Bak istället. Lite garnshopping hade vi tänkt hinna med men när garnet kostade runt 200kr härvan var det inte riktigt aktuellt för våra plånböcker. Ett mönster fick jag med mig hem från Gotlands ullspinneri i alla fall, en kofta med hålmönster.
Av någon anledning glömde vi att ta med kameran på vår utflykt så bilden från Trullhalsar är tagen 2004 eller något sånt.

Tisdag den 5 augusti firade jag och Sambon 7 års förlovningsdag. Först Improbatalj i St Karins ruin och sedan ett rejält lammgille på Bistra Haren efterföljt av föreställningen Secreta Mysteria. Föreställningen var skapad av gycklargruppen Jauvet på uppdrag av medeltidsveckans arrangörer för att fira att veckan fyllde 25 år i år. Ett mycket trevligt tilltag överlag, jag kunde ha klarat mig utan magdans, pax och träsmak. Loke sjöng sin hyllning till veckan "7 dar per år". En riktig hemvändarvisa!

Någon av de sju dagarna, jag minns inte riktigt vilken, blev det traditionsenlig frukost på klinten ovanför domkyrkan. Dock bröt vi traditionen med grillad kyckling och frullade på piroger och frukt istället.
Utsikten kan man dock inte klaga på!
På onsdagen var det hur som helst middag på Clematis och därefter språngmarsch till Nordergravar för att få hyffsad plats inför Gycklargruppen Trix årliga stora eldshow! Det finns nog inte riktigt ord för hur bra de är men om någon vill betala den summa det skulle kosta för att få dem att uppträda på mitt och sambons framtida bröllop skulle jag inte gråta utan vara personen evigt tacksam!

Torsdagen var det Stupa night out. Ytterligare en tradition under medeltidsveckan. De Stupianer som tagit sig till Visby samlas och omgås en stund på torsdagen. Som vanligt orkade inte riktigt alla pallra sig till mötesplatsen, men vi som var där hade det lugnt och trevligt innan vi lyssnade på Loke för att sedan äta middag på någon av Visbys alla sommaröppna restauranger.

Fredag och veckan börjar dra ihop sig. Istället för Improbatalj bjöd (hmm tja, inträdet var ju som vanligt gratis även om uträdet kostade 40kr) Jauvet in till Improvisong contest, eller vad de nu beslutade att kalla sin improvisations schlagerfestival för. Många glada skratt även om en viss trubadur verkar vara ganska trött på att improvisera fram sånger om ost... Sagda trubadur höll sedan konsert i St Karin. Jubel, applåder, medsjungande och kärlek i massor!

Lördag blev civilklädd med shopping på kränku (varför har jag inte alltid druckit kaffe med smak av Irish Coffee?), Improbataljs final, Loke och biobesök. Nej, ni behöver inte se Arkiv X filmen, den suger...

Medan vi parkerat våra rumpor på parkeringen i väntan på lägenheten hann jag sticka klart mitt döskalleprov. Nu har jag kommit en bra bit på väskan, den nedre cirkeln av små skallar är klar och jag närmar mig de stora skallarna. Inte illa! provbiten har nu fått en liten hank eller hängare och ska efter tovning få agera grytlapp.

Så kan sju dar i österns sjö, på rosornas ö se ut. Nästa gång ska jag som sagt vara frisk och hinna med en massa mer!


1 kommentar:

Malin sa...

vilken tjusig grytlapp ni kommer få.. :)