torsdag 19 november 2009

Sist ut i kavalkaden...

North Roe Shawl

Även North Roe fick hälsa på Bambina...

Mönster: North Roe Shawl (Ravelry-länk) designad av Dodile som har en hel del läckra mönster på Ravelry
Vid blockningen prövade jag improviserade "blockingwires". Vår tvättställning har tappat två stänger och dessa visade sig vara alldeles utmärkta till blockning. Det var otroligt mycket enklare att spänna ut sjalen trots att stängerna var något för korta och något för få. Nu är en ny ställning införskaffad och den gamla ska demoleras och få tjäna som blockningsredskap. Återbruk och kreativt tänkande - I like!

Garn: Stäkets angoramerino, färgbad 205. Köpt på syfestivalen i Kista förra hösten under ett litet shoppingrus därav den rosa färgen som annars inte är en favorit. Garnet är mjukt men luddar en del. Trots att sjalen inte riktigt väger 100g är den väldigt värmande och go.


Stickor: Addi Lace 4mm. Blev någon förvånad?

Stickupplevelse överlag: Mönstret var väldigt lätt att memorera och blev därför en trevlig och avkopplande stickning. Garnet var mjukt och trivsamt tunt att sticka med men luddar lite mer än jag egetnligen trivs med. Mjukheten och värmen gör dock att jag förlåter både ludd och färg. Den här sjalen kommer att bli välanvänd!

North Roe, Stulpen och Operakoftan - nya favoriter som inte kommer att glömas bort i garderoben utan användas med kärlek och slitas med hälsan.

Inga kommentarer: