måndag 10 maj 2010

Gräsliga sockar

A boy named Sue


Mönster: Diana Parringtons Knee Socks! (Ravelry), det förvånar väl knappast någon längre att det är just detta mönster jag använt till slätstickade sockar...

Garn: Cortina, 100% superwash behandlat ullgarn, ett av garnerna jag fick i födelsedagspresent från Mammsen och Pappsen. Det är en ganska gräslig färgkombination, det känns som om tillverkaren petat in en färg för mycket. Jag måste dock erkänna att medan jag stickade så blev färgen mindre och mindre gräslig och det blev inte alls lika hög "skämsfaktor" på strumporna som jag befarade. Precis som pojken vid namn Sue tillslut förlikades med sitt namn så accepterade jag färgen på strumporna. Att garnet är mjukt och skönt bidrar kanske till att jag är lite mer förlåtande till färgerna än vad jag skulle ha varit annars.


Stickor: Jag skulle gissa på att det är addi lace i 3 mm. Jag vet bestämt att jag stickade dem med Magic loop - vad annars!

Stickupplevelse överlag: Det är ett par slätstickade sockor, stickade från tån med magic loop i ett mjukt garn - inte så mycket att orda om helt enkelt.

6 kommentarer:

Å sa...

Skulle du vara intresserad av att gå en helgkurs i drejning? Jag har tagit kontakt med en tjej som håller på. Kan ju fråga för oss båda i så fall.

Heldri sa...

Absolut!

Cecilia sa...

Jag gillar sådant där grilligt garn, tycker sina strumpor är fina!

Sunna sa...

Jag tycker de var grymma och de rödrandiga du gjort tidigare, bra mönstertips

Anonym sa...

love them! A

Heldri sa...

Cecilia, Sunna och A: Tack!