onsdag 5 maj 2010

A long long time ago

I got stripes

Mönster: Det här var de första strumporna jag stickade efter Diana Parringtons mönster Knee Socks! (Ravelry). De randiga rocksockorna, som de tidigare har kallats på bloggen, stickades under maj förra året. Men då de inte blivit helt färdiga för användning förrän i år så får de räknas som färdiga i år också.
Tyvärr stickade jag foten lite för kort och påbörjade ökningarna för vaden lite för sent, sockorna rular sig lite under foten och vid smalbenet, men vad gör väl det?


Garn: Big verona, 100% plast och det känns. Jag har egentligen inte jättemycket emot akryl i sockgarner men det får nog gärna vara några procent ull i också, om inte annat så för känslans skull. Färgmässigt var den röda lite mer attack-röd i "verkligheten" än vad den utgav sig för att vara i garnbutikens lysrörssken, men vad gör väl det?

Stickor: Jag tror att det var en rundsticka av okänt märke i storlek 2,5 eller 3 mm, men det var ju som sagt ett tag sedan jag stickade dessa.


Stickupplevelse överlag: Jag minns att det var roligt att sticka dessa sockor. Det var första gången med magic-loop och det var roligt att se rand efter rand växa fram. Efter den trevliga stickningen var det en himla massa trådar att fästa och då fick sockarna ligga och skämmas i projektkorgen. Jag är nästan 100% säker på att jag aldrig mer kommer att sticka någonting randigt och lämna så många trådar att fästa. Antingen kommer jag att fästa dem undan för undan eller så kommer tråden få löpa med uppåt i stickningen i väntan på sin tur. Eller har ni någon annan lösning på problemet?

5 kommentarer:

~●Helena Pettersson●~ sa...

Snygga! :D

~●Helena Pettersson●~ sa...

Jag igen... Du har inte funderat på att ställa din blogg-klocka rätt? Den går typ 2timmar fel. ;P

Heldri sa...

Tack tack och nu ska klockan vara fixad :)

Orienteraren sa...

Snygga foton.
Och sockor förståss.....

Heldri sa...

Orienteraren: Tack! Jag har haft den där skulpturen i tankarna för FO-bilder sedan jag började sticka sockorna och det var roligt att det blev precis så bra som jag tänkt mig.