söndag 10 april 2011

I love stripes

Rick´s bane
Mönster: Turkish cast on, slätstickning, 7 varv av vardera färg, varvbyten som inte "hoppar", istickad häl enligt Dödergöks krumelurmönster följt av några shortrows för att slippa rynk på ovansidan av foten. Öka gjorde jag allt eftersom det behövdes. Alla vader ser olika ut så mitt tips är att prova strumpan med jämna mellanrum för att se hur ofta just du behöver öka. 

Jag har gjort samma randning från början till slut, med ett undantag, ett vinrött parti råkade bli ett varv kortare men det kan vi väl kalla design. Ok?




Garn: Bärengarne Tom Klassik, färgnr 010 och 007. Ett sockgarn av 75% superwash behandlad ull och 25% Nylon. Inköpt på Hindersmässan förra året, i år blev det inga garninköp gjorda eftersom jag verkligen måste sticka upp lite av garnlagret först. Garnet är varken mjukt eller strävt, precis som jag gillar mitt sockgarn. Återstår att se hur bra det håller sig genom tvättar och slitage.

Stickor: Strumporna stickades givetvis samtidigt med magic-loop på 100 cm lång rundsticka från Addi lace storlek 3mm. Resåren stickade jag 2r2a med en 80 cm lång rundsticka från Gjestal storlek 2mm. Att byta till den mindre stickan var något av ett genidrag - strumporna sitter perfekt utan att hasa ner nämnvärt.




Vill man kunna prova passformen medan man stickar utan att behöva plocka över maskorna på tråd är 100cm det kortaste man bör använda enligt mig. En rundsticka på 80 cm är nästan i kortaste laget för att magic-loop stickningen ska kännas riktigt bekväm när man stickar två sockor samtidigt.



Stickupplevelse överlag: Nu är väl slätstickade knälånga strumpor inte det mest avancerade eller mest utmanande man kan sticka. Det blir lätt lite enformigt i längden. Samtidigt är det ett ypperligt projekt att ha vid sidan av mer avancerade och krävande stickningar, det är ju skönt att kunna sticka och titta på TV samtidigt utan att behöva oroa sig för några större fel i stickningen. Dessutom älskar jag randigt så resultatet ger verkligen lön för mödan!

3 kommentarer:

disa sa...

Tack så jätte mycket, ska testa det och se om jag får till det.

Superfina sockar!!

Tina sa...

Snygga sockar! Precis som du är jag tokig i randigt. Maximal effekt med minimal insats, liksom... :)

Heldri sa...

disa: Hoppas det ska funka annars är det bara du hojtar om du behöver mer intsruktioner

Tina: Tack!