onsdag 31 augusti 2011

Gotland del 6, Visby


Nu blir det lite mer bilder...
Vi åt en hel del brända mandlar 
 Efter många om och men (det var tydligen något elfel som gjorde att flera turer fick ställas in) kom vi på onsdagen ut på en tur med koggen Tvekamp av Elbogen. Det var en fin upplevelse trots att koggen gick för motor istället för segel och trots att sjösjukan gjorde sig kraftigt påmind.

Foto: Sambon 
Foto: Sambon
Senare på onsdagen gick vi raka vägen från Improbataljen till Nordergravar, nu skulle här väntas! Varje år ger Trix en föreställning i gravarna, en föreställning de ger bort till publiken som tack för all uppskattning eller nåt sånt. Föreställningen brukar äga rum runt 22.00 på onsdagen under medeltidsveckan och ryktet säger att några hade varit på plats från 8.00 för att vara säkra på att få en bra plats.

Ca kl. 19.00
Vädret var lite ostadigt, men vi klarade oss med en kortare skur som var helt överlevnadsbar i yllemantel.
Ca kl. 20.00
Sen började det och var alldeles utmärkt fantastiskt även om gruppen inte bjöd på några direkta nyheter. De är fortfarande de skickligaste eldare jag sett och Fabians stolpklättring går inte av för hackor!

Ca kl. 22.30
På lördagen var vi, visa efter torsdagens miss vid Mästerby,  ute i god tid och fick bra platser för att se slaget utanför ringmuren. Medan vi väntade hade vi sällskap på manteln av en liten ödla som passade på att sola lite.


Foto: Sambon
På söndagen var vi civilklädda och väntade mest på nattfärjan hem. Lite fotande runt om i Visby blev det i alla fall under dagen.
Sambon, Retro och Dea promenerar längs med ringmuren på norra sidan

Bästa tornet med Snäckgärdsporten, vår förlovningsplats!

Tornet sett från insidan
En nyhet för oss var att det nu mera går att klättra upp i Snäckgärdstornet. Härligt med lite nytt bland allt välbekant!

Här hade ni kunnat få se två alldeles hysteriska bildspel på Retro och Dea. Men att de är charmiga nog att bjuda mig som fotograf på en uppsjö av miner och grimaser betyder inte att jag har rätt att missbruka detta förtroende för att ge er bloggläsare kramp i skrattmusklerna...Ni får tänka er det istället.

Vi hade en underbar resa med glatt och trevligt sällskap som vi gärna ger oss ut på tur med igen!

2 kommentarer:

disa sa...

Jag är grön av avund!! Gotland är min näst bästa favvoö. *ler* Vilken söt liten ödla.

Heldri sa...

Gotland är min absoluta favorit ö, det finns så himla mycket att se och avstånden är på någotvis så förunderligt korta :)