tisdag 23 augusti 2011

På stickorna

Nej, hör ni, nu tar vi en liten paus från Gotland ett tag. Det kan ju bli för mycket av det goda annars och för övrigt så var det ett tag sen vi kontrollerade mina stickor.

De stunder jag fick över till stickning på Gotland ( men vad sjutton vi skulle ju inte prata om ön ett tag!) ägnade jag åt två projekt: födelsedagsstrumpor till Mammsen och test av mönster till en filt till det kommande Brorsbarnet.

När mamma fyllde i februari fick hon ett antal mönster att välja på till ett par knästrumpor. Nu har hon äntligen bestämt sig för dessa från drops. Ska jag vara helt ärlig så följer jag dock inte mönstret alls. Jag använder själva hålspetsen, för jag antar att det är det Mammsen fastnade för hos strumporna men själva strumpan improviserar jag fram. Istället för att sticka från skaftet som mönstret föreslår använder jag som vanligt magic loop och stickar från tån. Det blir en istickshäl, därav de orangefärgade trådarna, vaden ökar jag för lite på känn. 

Mönstret jag provstickade för babyfilten blev alldeles för stort och inte alls som jag tänkt mig. Det repades ganska omedelbart kan jag säga. Sedan vi kom hem har jag istället klurat, funderat, letat inspiration, teststickat, skissat, räknat och stått i.


Så här ska det bli, eller njae men jag försöker hålla lite koll längs med vägen. Blir filten bra kanske det blir någon typ av instruktion nedskriven som jag kan dela med mig av. För att kunna visa upp stickningen och arbetet med filten här på bloggen utan att Malin och Bror ska få se hela innan den är färdig tänkte jag hålla färgen hemlig så länge. Garnet är i alla fall Raggi från Järbo och jag blir lika förvånad varje gång över hur mjukt det är.


Det blir ett mittparti som består av tre delar: nederst en rad med ugglor, i mitten ett träd och högst upp runor. Runt mittpartiet blir det en bård som jag ännu velar kring. Kanske löv, kanske en fläta eller kanske en annan fläta. Det ger sig med tiden.


Rötter till trädet, eller var det tentakler till ett sjöodjur? Åh, det ger sig nog det också : )

4 kommentarer:

Malin (nu med halsont) sa...

Hmmn. Den ser svartvit ut... :)

disa sa...

Åh, vad jag längtar efter att se din färdiga filt!! Det övergår mitt förstånd hur man kan vara så skicklig på att sticka som du!!

Hedvig sa...

Sockorna kommer ju bli hur härliga som helst, och filten är man ju naturligtvis hur nyfiken på som helst... :)

Heldri sa...

Malin: Oj, du är säker på att det inte är något fel på din dator eller syn ;)

disa: jag blir ju alldeles generad, det är otroligt fina ord och så kommer de från någon som själv är så skicklig på hantverk!

Hedvig: Jag hoppas att allt ska bli bra, men det vet man ju inte förrns sockorna sitter på mammas fötter och filten har fått sin första barnspya :)