fredag 1 augusti 2008

Idag bär det av!

Veckan har passerat i ilfart och från och till har det känts knapert med tid för att hinna med allt.
  • Måndag: jobba 8-15, klippa ut kläder, kanta ärmhål
  • Tisdag: jobba 8-15, gratta Sambons syster, handla till pirogbak, brodera lite på överklänning om tid finns
  • Onsdag: baka piroger innan värmen slår till, handla garn och bildelar, sy, tvätta klänningar och tunikor
  • Torsdag: jobba 8-15, kanta ärmhål, packa det mesta, tvätta en maskin med svarta kläder, fålla och bandkanta sambons tunika
  • Fredag: jobba 8-15, eventuellt paniksy om inte allt är klart, packa det sista, städa, försöka sova lite sedan åka mitt i natten.
Men som synes har allt, utom att brodera på överklänningen samt sova lite ikväll, hunnits med. Vi har till och med redan hunnit tanka bilen! Brodyrtråd och nål är nerpackat så jag kan växla nålbindning med att brodera på överklänningen under medeltidsveckan. Jag prioriterade att få en glad och nöjd sambo med nya kläder framför att själv få ännu en klänning. Ett klokt beslut måste jag säga!

På marknaden tänker jag hålla ögonen öppna efter: garn (vad annars), ett mantelspänne, snygga band, sandaler eller skor som inte skaver. Fin keramik är alltid trevligt även om jag är lite dålig på att använda det efter inköp.

Under veckan "måste" jag hinna med: en tur till Trullhalsar, en "mjölkruske" på Café Boheme, förlovningsmiddag på Clematis, frukost ovanför domkyrkan, slappande på paviljongsplanen och en massa annat roligt. Men framför allt måste jag hinna med att ta det lungt och bara njuta! Program för medeltidsveckan finns här.


Nästa vecka blir det bilduppdatering, en reseskildring och med lite tur bilder på den påbörjade döskalleväskan. Jag har inte hunnit göra några nya försök med dubbelstickningen men jag hinner ju träna en hel del under bil- och färjeturen samt medan vi väntar på att få tillträde till lägenheten. Under visbyvistelsen blir det nog inte så mycket sticktid, det anses ju inte helt "period" eller"historiskt korrekt" att sticka, men något varv varje morgon borde det bli i alla fall.

Mot sherwoodskogen!
(eller snarare mot Gotlandsfärjan)

Ps nu är biljetterna till Winnerbäck i min ägo!!!

1 kommentar:

Malin sa...

Grattis till Winnerbäck, ska bli så trevligt!