tisdag 28 september 2010

Die Rick, die!

När jag första gången började sticka på Rick av Cookie A var jag entusiastisk och la som vanligt upp mina maskor på magic loop. Det gick ju inget vidare, här går det minsann inte att sticka två tillsammans eftersom det är en massa maskor som ska flyttas hit och dit. Repa upp!

I augusti la jag upp nya maskor för Rick på mina behagliga ebenholtz strumpstickor. På grund av Ricks motsträvighet till att stickas båda strumporna samtidigt blev han omdöpt till Rick the prick. Efter att ha stickat några knappa centimeter lockade andra stickningar och jag tvekade inte att lämna Rick åt sitt öde i stickkorgen.

Nu är det snart oktober och jag inser att jag inte ens har tittat åt Rick sen augusti. Kanske borde jag redan vid namngivningen förstått att jag och Rick inte var ämnade för varandra just nu. Rick kommer att döden dö! Det vackert grå garnet kommer jag återanvända tillsammans med ett vinrött av samma märke (
Bärengarne Tom Klassik). Ett par randiga knästrumpor är precis vad jag längtar efter och behöver till mina klänningar i höst. Så får det bli. Och givetvis blir det strumpor stickade från tån med magic loop och båda strumporna samtidigt, inget SecondSockSyndrome här inte!

1 kommentar:

Cecilia sa...

Jag känner baske mig igen det där! Jag skulle ju sticka Glynis av Cookie A (http://cecilias-sida.blogspot.com/search/label/Glynis) men gav upp! Dels för att det inte funkade med magic loop och dels för att det inte blev kul stickning...

Mysteriestickningen: Du kan gott ha enfärgat garn och ett och samma i hela stickningen. Du behöver ganska lite, i fabel blir det ca 30 gram som går åt, totalt!