söndag 12 september 2010

En trevlig helg

Helgen har gått alldeles för fort och ändå känns det som vi har hunnit med ganska mycket. Fredagen blev en slapparkväll med Rutger Hauer på tv:n. Sånt behövs också ibland. Nu när skolan börjat igen och det är träning, stickträffar och spelkvällar går veckorna så fort att jag knappt hinner andas. Då är det skönt att bara vara tillsammans med Sambonen kväll och mysa.

I lördags vaknade vi av väckarklockan 7.30 (inte helt vanligt på en lördag). Efter vanliga morgonrutiner for vi, iklädda medeltidsstassen, till miljöstationen för att slänga en massa kartonger som legat i skuffen alldeles för länge. Jag tror inte att det är så vanligt med medeltidsklädda människor på miljöstationen, vi kände oss aningens uttittade... Tillsammans med Å och Retro tillägnade vi resten av lördagen i Söderköping där det var medeltidsmarknad (därav det något annorlunda klädvalet). Under dagen och kvällen tittade vi på gycklarshow, eldshow, marknad och lyssnade på musik. Hos Korps valde jag fram och tillbaka mellan olika ylletyger innan jag till slut bestämde mig för ett dubbelvävt i tegelrött/brunt (bilder kommer), Långeman fastnade för en tunn vadmal i färgen mörk grafit. Till helgen ska det sys nya finkläder inför nästa medeltidssäsong!

Underligt nog var det största fyndet inte medeltidsrelaterat alls. I en källare fanns en kombination mellan kiosk och fiskebutik, där hittade vi billiga vadarstövlar i Långemans storlek. Nu slipper han bli blöt och frysa när bryggan ska i eller ur sjön.

I morse ringde väckarklockan 8.00 (inte helt vanligt på en söndag). På dagens schema stod svampplockning och bildiagnostik. Svampplockningen resulterade i ungefär 3 liter blandad kompott av kantareller, trattisar och taggsvamp. Bildiagnostiken gav inte lika positiva resultat, det blir nog en del svetsande innan Snowwhite går igenom besiktningen...

Nu är det godnatt som gäller!

Inga kommentarer: