måndag 3 oktober 2011

Marknad, kryddor och virkning

Det här har varit en riktig myshelg!

I lördags tog vi med oss Dea till Kopparbergsmarknaden, det huvudsakliga målet var att köpa kryddor. Med goda kryddor kan man liva upp det mesta, vilket kan behövas nu när vi försöker hålla ned utgifterna så gott det går. Det blev 7 olika kryddor från Junis kryddor: Cream cheese, Hackes Pepper cheese, Sour creme garlic, Sour creme cheddar, Medelhavskrydda, Hagbard och Hackes krydda. De ostiga kryddorna har vi tänkt piffa upp pastasåser med och de var dessutom ruggigt goda på popcorn. Medelhavskryddan provade vi idag i en fiskgryta med matvete och det smakade inte illa alls. Hagbard med mycket doft av dill blir nog toppen till en gratäng med vit fisk och potatismos medan Hackes krydda kommer passa utmärkt på hembakad pizza när Sambons skräpmatsbegär behöver stillas. Det är bra att man på Junis kryddor försöker tänka på att minska saltmängden och undvika glutamat, men det är synd att det är lök eller vitlök i nästan var och varannan krydda...

Resten av lördagen tittade vi på film och virkade, eller jag och Dea virkade till filmen medan Sambon och Retro var mer fokuserade på att bara titta på film.

I söndags blev det än mer virkning då Nika kom på virk-träff med tema mormorsruta. En väldigt trevlig eftermiddag med virkning, vänner och varma drycker!

Undrar om jag ska lägga fokus på att göra klart den virkade filten först och sedan sticka klart ullfilten med trädet...

4 kommentarer:

Dea sa...

Visst hade vi det mysigt :) Virkade vidare igår kväll. Nu är alla rutor färdiga. Enbart fästa trådar och sy ihop som återstår. Sen ska själva mössan stickas. Vet dock inte i vilken färg. Har ju en hel del att välja på...

disa sa...

En riktigt myshelg! =)

disa sa...

Oj, ja hörudu.....svårt att svara på. När jag nålbinder sockar brukar jag använda dubbelt tvåtrådigt garn och hittils har jag använt så många olika färger i samma par. Men om jag skulle försöka mig på en gissning i det stygnet skulle jag gissa på ett och ett halvt nystan. (där nystanen är på 300 m)

disa sa...

För jag har för mig att man använder enkelt två trådigt ullgarn till det stygnet.