fredag 14 oktober 2011

Rent teoretiskt
Rent teoretiskt skulle jag kunna vara klar med filten till brorsbarnet Bönan nu. Det är sjukt lite kvar, en uggla ska sys fast och lika så rötterna. Alla andra trådar är fästade, bården är stickad och fastsydd. Med tanke på allt jag har stickat är det som kvarstår mikroskopiskt. En piss i havet eller en fis i rymden.

Men...

Jag är tom.

Ingen ork, ingen lust, ingen inspiration, inget driv, inget alls.
Jag vill ligga kvar under täcket, gå i ide, sova, blunda, gömma mig.

Att söka jobb efter jobb, försöka motivera och övertyga om att just jag är rätt person för jobbet, tär på krafterna. Känslan av att det ändå inte spelar någon roll vad jag skriver i ansökan, hur positiv, flexibel och kunnig jag än framhåller mig som, kommer jobbet likt förbaskat gå till någon som har det jag saknar. Erfarenhet. Moment 22 om något. Utan erfarenhet inget jobb, utan jobb ingen erfarenhet.

Lägger man till oron för framtiden, för ekonomin, för sambon (som till motsats har alldeles för mycket jobb), är det starkt att faktiskt stå emot önskan att få ligga kvar under täcket. 

Nej, jag är väl kanske inte på topp just nu...  Men...

Men...

Jag väljer ändå att tro på att det någon gång kommer att ljusna. Kanske inte idag, eller imorgon, kanske inte nästa vecka eller ens denna månad. Men jag vet att jag kan klara av de jobb jag söker, jag vet att jag är duktig på ekonomi och redovisning.Och framför allt - jag vet att jag kommer att lyckas skaffa mig ett jobb jag med!

(Men jag väljer att just ikväll låta bli att sy fast rötterna...)

5 kommentarer:

Dea sa...

Ta det lugnt. Andas djupt. Allt kommer ordna sig på ett eller annat sätt. Jag har blivit sjukskriven i 4 veckor nu. Vi får ta och rå om varandra på dagarna och få varandra på fötter igen.
Alla dom som inte anställer dig är idioter. Du är bra som du är!
Kram på sig!!!

Malin sa...

Du kämpar så bra! Vi håller alla tummarna för att det vänder för dig på jobbfronten! Men jag vet hur lönlöst det kan kännas. för mycket erfarenhet, för lite, etc etc!

Men...

Det är ok att känna sig låg, att inte Sy fast några rötter, att lugga under filten!

Sov gott så ses vi imorgon!!

Anonym sa...

Syd att jag inte har någon verksamhet i dina trakter.
Skulle inte tveka en sekund. Vet vad du går för.

Farbror

disa sa...

Förstår att det känns motigt, och jag hoppas de förstår vilken klippa du skulle vara att anställa snart! =)

Zandra sa...

Puh, trist när man hamnar i det tillståndet... Kul att du är med i min tävling!