måndag 28 december 2009

42

42 är ett speciellt tal, i alla fall om man gillar Liftarens guide till galaxen. När jag tänker på 42 tänker jag ofta även på uttrycket " Don´t panic" - Ta´t lugnt.

Det är ett uttryck som passar väldigt bra så här i mellandagarna. Allt man hade tänkt hinna med, allt man vill hinna med, allt man borde hinna med och så vidare. Det blir lätt en stress över det också. Därför försöker jag att tänka på att ta det lugnt ibland och inte göra något särskilt.

Igår tog jag det lugnt istället för att sy klart slipskjolen. Jag klurade vidare på hur linningen skulle se ut och klippte bitar till den medan jag njöt av del 1 av miniserien om Coco Chanel som visades på kanal 7. Sen stickade jag på strumporna, drack Timmermans Kriek (den enda "öl" jag tycker om) och åt lyxiga chokladpraliner samtidigt som vi tittade på pilotavsnittet till Macahans. Jag är en "sucker" för gamla westernfilmer och -serier.

Idag blev det en tur till köpcentrat där jag shoppade thermobyxor, strumpbyxor och en tuff liten skinnväst. Dessutom fyndade jag 5 m hundtandsmönstrat ylle för 40 kr/m. Det ska bli en klänning, nån kjol och kanske en väst. Sedan blev det fika hos Farbrors särbo - mycket trevligt!

Nu ska jag lyxa med en kopp nymalet kardemummakaffe och sen ska jag gå en match med symaskinen så att slipsprojektet blir avslutat nån gång. Bilder kommer som vanligt någon annan gång ;-)

4 kommentarer:

Malin (för det mesta för lat för att logga in) sa...

Don't panic är ett bra mantra!

Precis som goosfraba!

jagsjälv sa...

vart kommer goosfraba ifrån?

Malin igen sa...

Filmen anger mangement. Vi får ta och kolla på den vid tillfälle!

jagsjälv sa...

ah, just ja. Det var ju den filmen jag behövde se för min bilkörnings skull...