lördag 3 september 2011

Det luktar höst

Jag gillar hösten: ullstrumpbyxor, sjalar, stickade koftor, tända ljus, te, filt i fåtöljen och så klart svampplockning!


Förra helgen hittade Sambon ett prima exemplar av cantharellus cibarius, eller vanlig hederlig kantarell om man så vill. Vi spenderade några timmar i skogen tillsammans med svärmor och det resulterade i en påse svart trumpetsvamp, 2 påsar trattkantarell, 3 påsar kantarell, lite taggsvamp och karl johan, blåbär till två pajer samt lite lingon till svärmor. Det är härligt att börja fylla på i frysen av vad naturen har att erbjuda. Sedan tidigare har vi rabarber-jordgubbssaft, svart vinbärssaft och blandad saft av svarta och röda vinbär. Och så mumsigt äppelmos förstås!

Jag längtar till när vi har ett hus med trädgård så jag kan odla, skörda, torka, safta, sylta, frysa och fylla skafferi, jordkällare och frys! Vår tid ska väl komma den också...


'Ah, all things come to those who wait,'
(I say these words to make me glad),
But something answers soft and sad,
'They come, but often come too late.'
                              Violet Fane (1843-1905)





2 kommentarer:

Malin sa...

Visst är det härligt med hösten. Svalkan efter värmen.

Och du ska se att det kommer ett hus er väg snart! Jag tror på er!

Tänk att du snart är faster. Går knappt att förstå! Och nu är det nog dags att skörda vindruvorna!

disa sa...

Ja, visst är det underbart att gå ut till naturens skafferi och bara frossa och sedan hem och fixa inför de långa vintermånaderna!! *ler* Och allt gratis med lite jobb bara. Och vilken mängd ni hittade med!! =)