tisdag 16 november 2010

Glad-dag

Öppnade brevlådan och hittade en avi utan avsändare - tjohoo Hemlispaket!
Från den övriga posten trillade det ut ett fint kort som jag blev riktigt glad av, Låtsas Mormor tackade och var så glad för att hon hade blivit bjuden på 30-års kalaset och för att hon får vara en del av vår familj/släkt. När man inte har en vanlig Mormor längre är det bra med en extra som alltid har funnits där.

Efter en vådlig cykelfärd (jag fick cykla hjälmlös då jag råkat tappa hjälmen i backen så skärmen hänger ner för ögonen) till det nya paketutlämningsstället (självklart har de tagit bort paketutlämningen i kvarterskiosken just när jag vill hämta hemlispaket så fort som möjligt) kunde jag äntligen få hålla i mitt allra första hemlispaket någonsin!

Och vilket roligt paket sen!
Tack Hemlisen, vilken tajming du hade med innehållet:
- Hur kunde du t.ex. veta att alla mina 3mm rundstickor sitter i olika projekt just nu? I förrgår var jag allmänt rastlös och tänkte försöka mig på att sticka ett par handlovar i Lanett, men hur jag än letade kunde jag inte hitta ett ledigt par i storlek 3mm.
-Hur kunde du veta att jag äntligen skulle på få gå på tisdagsboxen, ett pass som är så sent att jag inte vill äta något ordentligt efteråt och att olika bars då kommer väl till pass? (Den lilla karamellen knaprar jag på just nu och jag kan inte annat än hålla med, den är väldigt god :) )
-Hur kunde du veta att jag medan jag väntade på bussen hem från skolan idag tittade på en med-väntares mössa och tänkte att "en svart mössa med lite glitter i vore ganska tjusigt"? Garnet kommer att bli perfekt när jag väl har bestämt mig för en modell!

Bland sömnadsmönstren verkar det finnas mycket matnyttigt eller vad sägs om "Kjolar med härlig vidd", "Vinkelsydd söm med förstärkning", "Krejningsstygn för handfållning" och "passpoalerade knapphål". Tänk vad mycket jag har att lära inom sömnad!
Bilder kommer när det inte är becksvart ute samtidigt som flertalet glödlampor har gått här hemma och jag och Sambon väntar ut varandra - vem ska byta glödlamporna först? Jag tror att jag kommer att vinna!

Tack snälla hemlis! Från Värmland minsann, än har jag ingen aning om vem du kan tänkas vara...

4 kommentarer:

Å sa...

Vad roligt :) Vad mycket du kommer kunna lära mig sen ;P

Heldri sa...

Mmm, kom bara ihåg att du måste lära dig vridningsbetingade band så du kan lära mig det sen. Alternativt kan du lära dig hur man slår frivoliteter, det vill jag nämligen också kunna. ;)

Brodern sa...

Jag kan hjälpa dig med att slå frivolt. Det kan jag nämligen, men de där andra sakerna har jag ingen aning om. Det svåra med frivolter är annars inte själva volten utan snarast landningen. Inte nog med att landningen är svårast den har och störst inverkan på möjligheten att försöka sig på en ny frivolt. :-)

Heldri sa...

Tack Brodur! Du har just förlängt mitt liv med flera minuter!!!