lördag 12 november 2011

Work in progress

Idag skulle vi ta en titt på de mest aktuella wipsen, dvs de projekt jag arbetar aktivt med just nu. Det är födelsedagsstrumporna till Mamma, de senaspgula sockorna och den kycklinggula sjalen.


Strumporna till mamma är ganska nära mål men har fastnat lite i ett hinder. Eller hinder och hinder - jag har stickat fel och ska rätta till det. Sånt får mig lätt att tappa flytet och fokusera på andra projekt istället, men jag SKA ta tag i det och sticka färdigt dem så fort som möjligt.


De senapsgula sockorna flyter på fint. Dalbystygnet är fint om än lite långsamt. Som synes på bilden har jag kommit en bit på båda fötterna vilket är resultatet av exakt ett nystan. Det är en väldigt trevligt garn att nålbinda i och jag är löjligt förtjust i färgen. Är senapsgult det nya svarta?


Sen är det sjalen som växer stadigt. Jag ökar i varje kant på alla var och på vartannat varv ökar jag även på båda sidor om mittmaskan. Det är rätstickning för hela slanten och det blir en vackert räfflad yta. Jag har även börjat prova lite olika mönster för att virka blommor men har inte hittat det ultimata än.

1 kommentar:

Nika sa...

Ser jättefint ut!